Het Paardenplezier streeft ernaar om de mens terug dichter bij de natuur te brengen. Wij nemen u mee op de koets voor een avontuurlijke rit door onze prachtige natuur. Een aantal ritten hebben we uitgestippeld, maar aanpassingen of speciale vragen kunnen ook.

Ritten

Onze routes
doorheen het Hageland

De Demerroute

ONGEVEER 2 UUR

Deze route neemt je mee door de Demervallei tussen Aarschot & Testelt.

Kronkelend tussen de zandsteenheuvels door bepaalt de Demer het uitzicht van het Hageland. Op haar weg vindt de rivier een heel gevarieerd landschap met uitgestrekte moerasgebieden, graslanden en bossen. Na de tussenstop (vooraf af te spreken) passeren we nog de heimolen en de bijhorende heidegebieden.

De ‘we zien wel rit’

TUSSEN ONGEVEER 1,5 EN 3 U

Weer en wind, zon en regen ze bepalen heel veel. We zijn altijd afhankelijk van de (weer)situatie en moeten we rekening houden met onze paarden en uiteraard ook met de wensen van onze passagiers. Deze rit is zoals de goesting van de dag, snel en intens of rustig op ’t gemak? het zou zo maar kunnen…

Het Kids plezierritje

RIT VAN 1 À 1,5 U MET RUIME TUSSENSTOP

Geloof het of niet, kinderen vinden de tochten meestal best ok. Hun enige bezwaar kan wel eens de duur zijn… Daarom hebben we speciaal voor hen een iets kortere rit in petto met een wat langere tussenstop bij een van de kindvriendelijke gelegenheden in de buurt.

De Langendonken route

ONGEVEER 2 UUR

De Langdonken ligt in Langdorp op de overgang tussen de Kempen en het Hageland. De Langdonken is 72 hectare groot en omvat vooral bossen, natte en droge heide, hooilanden en vennen. Door moerassige rond staan in de winter delen van het gebied en van de wandelpaden dan ook vaak onder water waardoor we deze rit enkel gedurende de lente en de zomer aanbieden. Langdonken verwijst naar de lange S-vormige verhoging door het moeras. Blakers, de naam van het deelgebied in Aarschot, betekent ‘ondergelopen gronden‘.  Je vindt er een aaneenschakeling van broekbossen, heideveldjes en de beste blauwgraslanden van Vlaanderen.

SPECIAL REQUESTS

Ochtendtrip met ontbijt?
Lazy Sunday met bubbels?

We bekijken wat we kunnen doen. We vinden wel een oplossing.

RESERVATIE

Verstuur nu uw aanvraag

Wij organiseren de ritten enkel in het weekend of tijdens schoolvakanties. U kan u aanvraag sturen via onderstaand contactformulier:
Kies een route:*
Kies een datum en een tijdsslot:*
Voornaam*
Achternaam*
Je email*
Telefoonnummer*
Vragen of opmerkingen

verblijf

Als u graag wat langer blijft, verwijzen we u graag door naar de B&B De Meren